rebeckakonradsson.blogg.se

2014-06-25
13:53:00

Läget med Uffe

Uffe, Uffe, Uffe... Vad ska man säga om honom?
 
Han är i jätte fin form nu efter en mindre viloperiod. Vi tränade både förra veckan och igår och det var varierat resultat. 
Förra veckan var det katastorf! Uffe var stel som en pinne och jag kom inte till ridning och var nära på att ge upp, hoppa av och släppa ut Uffe i hagen och låta honom gå där! Uffe är ju en sån häst som går bäst när han har gått i 3-4 dagar och han var enbart riden 1 dag innan träningen och innan dess så hade han stått i några dagar då jag var i London, så det var väl ingen rättvis träning för honom den veckan.
Denna veckan hade han gått i några dagar innan och idag var sig mer lik. Han är så rolig! Vi skrittade runt efter uppvärmningen och då får han höra våran tränares röst utanför ridhuset och han vet inte riktigt vad han ska ta sig till, så överambiös. Idag jobbade vi mycket på MVS rörelser. Äntligen fick vi koll på öppnorna igen som var det som inte funkade förra veckan och sen jobbade vi på enkla byten på medellinjen, och även här så visade Uffe sin vilja att arbeta då han knappt kunde skritta rakt fram utan skulle åla sig för att få fatta galopp igen, så det får vi öva på tills nästa gång.
 
Annars då? Vi är anmälda till en tredagars dressyrtävling på Jennylund den 25-27 juli så den försöker vi toppa formen för. Är väldigt sugen på att anmäla mig till LA-MVS men det känns inte rätt mot Uffe att debutera MVS efter att ha gått två dagar innan och mitt i sommaren, så vi väntar nog med det! Istället rider vi LB-LA och det tror jag kommer passa oss väldigt bra det med